Ainekset:
2,5 dl vettä
1 tl suolaa
5dl ruisjauhoja
Sekoita ainekset, anna taikinan levätä hetki. Kauli ruisjauhojen avulla hyvin ohueksi ja ota muotilla haluamasi muotoisia näkkäreitä tai leikkaa taikinapyörällä neliöiksi. Paista 200 asteessa noin 6 minuuttia, ohuina nämä palavat helposti. Näillä ainemäärärillä tulee aika iso määrä näkkäreitä, tavallisen kokoisella piparimuotilla tuli viitisenkymmentä possua.
Tässä taikinassa käytin jauhoina pelkkää ruista, enkä halunnut laittaa hiivaakaan. Nämä
ovat siis hyvin pelkistettyjä reseptiltään. Totesin, että taikina kannattaa kaulita aivan millinohueksi, koska nämä ovat hyvin tiiviitä ja liian paksuiksi jätettyinä suorastaan kovia. Kuvassa possun päällä on viipale Valion Ritari -juustoa, herkullinen yhdistelmä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti