perjantaina, tammikuuta 18, 2008

Alkava sukkamania

Tuntuu kyllä vähän hassulle neuloa villasukkia näillä säillä, mutta olen niin innostunut Favorite Socks -kirjan sukkaohjeista. Voisin neuloa jokaiset sukat kirjasta! Tässä kahdet ensimmäiset:

























Embossed Leaves Socks
Lanka: SandnesGarn Sisu, n.90g
Puikot: nro 2 1/2 sukkapuikot


Lehtisukat olivat ekat sukat, jotka kirjassa saivat mut ihastumaan. Tein nämä synttärilahjaksi siskolleni. Kuvassa sukat tosin ovat omissa jaloissani. Lehtikuvio on mielestäni näyttävä, mutta se oli silti nopea oppia.

























Uptown Boot Socks
Lanka: SandnesGarn Sisu, n.95g
Puikot: nro 2 1/2 sukkapuikot

Nämä sukat neuloin omaan käyttöön. Muuten olivat kivat toteuttaa, mutta en sitten tajua millään tuota silmukoiden päättelysysteemiä, jota ohjeessa käytettiin. Kirjassa oli kuvallinen ohjekin "Kitchener stitchiin", mutta ei kyllä mennyt jakeluun mulle! Päättelin ja purin varmaan kymmenen kertaa ja sitten riitti. Tein päättelyn nurjalta puolelta oman sovelluksen mukaan, kelpaa mulle näinkin.

12 kommenttia:

JohannaL kirjoitti...

Kauniita sukkia oot tehnyt. Mäkin olen tuosta kirjasta jokuset sukat tehnyt ja tuntuu että vois melkein kaikki tehdä :)

Lotta kirjoitti...

Oi, sait valmiiks ne Uptown Bootsit! Näyttää paljon kivemmilta vielä ku siinä kirjan kuvassa, en ollu ollenkaan tajunnu että se on tollasta palmikkoa. Ja Embossed Leavesit on kans todella kauniit...

Ite oon onnistunu Kitchener Stitchissä Knittyn ohjeiden mukaan (muistaakseni googlasin vaan sen). Mutta kieltämättä aivan käsittämätön tapa päätellä =).

Jenni kirjoitti...

Johannal:Kiitos! Minusta ainakin on tullut villasukkafani tuon kirjan myötä :)

Lotta: Enpä ollut minäkään tajunnut, että tuo Uptown Bootsien mallineule on palmikkoa, ennenkuin aloin niitä neuloa, on niissä kirjan kuvissa jotenkin "vohvelimaisempaa".

Täytyy varmaankin ajoittaa seuraavat sukanpäättelyt neuletapaamiseen, jos saisin neuvoja kädestä pitäen, niin saattaisin minäkin onnistua....

Satu U kirjoitti...

Mulla on kanssa tuo kirja, ja useammatkin olen siitä tehnyt. Minä en tykkää tuosta Kitchener päättelystä yhtään, siksi olenkin tehnyt ihan perinteisen sukankärjen omiin tekeleisiini.

Nuo Uptown Bootsit on kyllä kivat, ne pitäis varmaan myös tehdä... miten niin seonnut villasukkiin.... ;-)

Outi kirjoitti...

Tosi nättejä sukkia olet tehnyt! Mulla oli kanssa ongelmia sen Kitchener Stitchin kanssa, mutta löysin kelvollisen ohjeen tuolta:

http://www.socknitters.com/lessons/lessons.html

No, vaatii se vieläkin vähän keskittymistä ja hammastenkiristelyä...

Kristiina kirjoitti...

Kauniita sukkia olet tehnyt! Itselläni on ostoslistalla tuo kyseinen kirja, kun olen nähnyt monessa blogissa sen ohjeilla tehtyjä ihania sukkia. :)

verano kirjoitti...

Ihania sukkia. Erityisesti lehtisukat näyttävät upeilta, värikin niin sopiva :)

Jenni kirjoitti...

Satuu: Jotenkin kiva kuulla, ettei tuo kitchener stitch ole muidenkaan suosikki...

Outi: Kiitos vinkistä, kunhan saan hermojani lepuutettua riittävästi edellisten yritysten jälkeen, voisin käydä linkin takana katsomassa jos minäkin sen tajuaisin.

Kristiina: Suosittelen kyllä hankkimaan Favorite socksin jos sukkia tykkää neuloa, tosi monta ihanaa mallia!

Verano: Kiitos, olen kyllä itsekin tyytyväinen tuohon lehtisukkien väriin, tilasin tosiaan langan netistä, ja joskus ne sävyt näyttää niin erilaisilta tietokoneen ruudulla.

Anonyymi kirjoitti...

Ihania sukkia! mulla on sukkavillitys vielä tulematta! Lapsille pitäisi sukkia pakertaa ja lankaakin siihen tarkoitukseen on. Ite käytän unisukkia lähes ympärivuoden, joten niitäkin pitäisi taas varastoon saada lisää!

Tämä on mulle uusi blogituttavuus ja tulen varmasti uudelleenkin kyläilemään!

Anonyymi kirjoitti...

Beautiful socks, I like them.
Monet Terveisiä Saksa
Tanja

Anonyymi kirjoitti...

Olisimme toivomassa teitä pienimuotoiseen yhteistyöhön kanssamme käsitöiden ja neulomisen tiimoilta. Voitteko lähettää meille sähköpostiosoitteenne, niin kerromme lisää: luonnossanet@gmail.com

Laita myös viestiisi blogisi nimi sekä www-osoitteesi. Suuri kiitos jo etukäteen vastauksestanne!

Anonyymi kirjoitti...

Olisimme toivomassa teitä pienimuotoiseen yhteistyöhön kanssamme käsitöiden ja neulomisen tiimoilta. Voitteko lähettää meille sähköpostiosoitteenne, niin kerromme lisää: luonnossanet@gmail.com

Laita myös viestiisi blogisi nimi sekä www-osoitteesi. Suuri kiitos jo etukäteen vastauksestanne!