lauantaina, tammikuuta 13, 2007

Viime aikoina onkin tullut neulottua vähän kaikkea. Puikoilla on useampi työ yhtä aikaa ja monta muuta on pyrkimässä puikoille.

Novitan lankauutuuksista odotin innolla Cocos-lankaa, ajattelin, et kiva päästä kokeilemaan, millaista kookoskuitu on lankana. Tänään sitten katselin Novitan kevään lankakarttaa vähän tarkemmin ja totesin, ettei siinä langassa mitään kookosta olekaan! Hämäävän nimen ovat keksineet ja minä blondina menin heti lankaan... Siis kun on soijalankaa ja silkkilankaa ja bambulankaa ja kaikkea niin miksei kookoslankaakin vois olla? Vai oliskohan ehkä hiukkasen karheaa lankaa, jos se olisi tehty kookospähkinän kuortesta :)



















Viikko sitten lauantai-iltana neuloin parit vauvansukat. Molemmat menivät kultsin serkun poikavauvalle. Sinisävyiset sukat on Woolia ja Nallea yhdistettynä, aika perinteiseen tyyliin, kantapää on tehty tiimalasimallilla.
















Vihreänsävyiset sukat on 7 veljestä, malli on ennemminkin tossu kuin sukka, vähän vaihtelua perinteisiin. Tuontyylisiin sukkiin löysin ohjeen viime lokakuun Knit Today-lehdestä. Mallia otin lähinnä kuvasta, lanka kun on aivan eri, kuin lehden ohjeessa, niin totesin, että on helpompaa tehdä vaan tuntumalla, kuin tavaamalla ohjetta sen tarkemmin. Yhdet samantyyliset tossukat teinkin jo viime vuoden puolella työkaverin vauvalle.

Toivottavasti sukat on sopivat, oikean koon arviointi kun on mulle kaikkein hankalin juttu vauvaneuleita tehdessä. Nyt kun ulkona on jo vähän pakkastakin, niin varpaanlämmittimille voisi olla käyttöäkin.
























Tässä on sitten kultsin lapaset, jotka tein tuon edellisessä päivityksessä näkyvälle pipolle kavereiksi. Eipä voi todeta muutakuin, että Lanett on uskomattoman riittoisaa lankaa. Kahdesta 50 gramman kerästä tuli miesten koon pipo ja lapaset ja hiukan jäi vielä ylikin!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kookoskuitua käytetään juu, mutta köysiin :) On tosiaan niin karkeaa.

tippi

Anonyymi kirjoitti...

Yhdyn kommenttiisi Lanettin riittoisuudesta! Pipoa saattaisin uskaltaa aloittaa neulomieni kirjoneulelapasten jämistä...