torstaina, joulukuuta 28, 2006

Joulu on ohi ja nyt voin taas keskittyä enemmän neulomiseen!



Ensimmäisenä puikoille pääsi Ahvenanmaalta pyöräretkellä löytynyt lanka. Olen jo pitempään suunnitellut tekeväni tästä langasta sukat ja tällaiset niistä tuli. Vyyhdissä oli 180 grammaa ohutta liukuvärjättyä villalankaa, jonka kerin kahdelle kerälle.

Aloitin neulomaan nro 3 puikoilla kärjestä aloittaen. Nämä ovat muuten ekat kärjestä aloitetut sukkani! Muistelin netissä näkemiäni ohjeita ja hiukan sovelsin oman pääni mukaan ja kyllä ne silmukat vaan siitä syntyivät.

Kantapäätkin ovat mulle uutta mallia, sanotaankos noita nyt tiimalasikantapäiksi vai miksi... Tykästyin kovasti tuohon kantapäämalliin, oli jotenkin nopeamman ja helpomman tuntuinen neuloa ja ehkä tuntuu istuvan paremmin jalkaankin, kuin perinteinen malli.

Neuloin molempia sukkia yhtä aikaa, ajattelin tehdä niin pitkät varret kuin lankaa riittää, kuvittelin langan loppuvan johonkin pohkeen tienoille. Lankakerät tuntuivat kuitenkin pienenevän hyvin hitaasti ja päättelin varret polven alapuolelle. Punnituani sukat huomasin niihin kuluneen vain n.80 grammaa lankaa, tosi riittoisaa lankaa siis! Nyt lankaa on jäljellä vielä n.100 grammaa, joten siitä tulee lyhyempivartiset sukat kultsillekin.

Sukat tuntuvat jalkaan ihanan lämpimille, huomaa kyllä että ovat täyttä villaa! Kestävyys ei ehkä ole kaikkein paras, luulisin, mutta kestävä minkä kestävät... Niin ja väreistä vielä. Lanka tosiaan on liukuvärjätty aika pitkällä liukumalla, joten sukat ovat oikeastaan aivan eri väriset. Mut mun mielestä se on vaan hauska juttu!

Seuraavaksi on luvassa piponneulomista... Kävin tänään ostamassa pipolangat kultsille ja itselleni.

Ei kommentteja: