tiistaina, syyskuuta 19, 2006



Neuloin kalastussormikkaat synttärilahjaksi kultsini kalastuskaverille. Lankana Virtain Villan aito lampaanvillalanka, että pitäis olla lämpimät syyssäilläkin. Malli on jälleen omasta päästä. Ja onnistuin neulomaan sormikkaista kerralla sopivan kokoisetkin.

Branching Out-huivin teko on hiukan vastatuulessa, oon neulonut jo melkein kaiken langan, mutta huivilla ei mielestäni ole tarpeeksi mittaa. Se ylettyy just 2 kierrosta kaulan ympäri, eikä lankaa riitä enää kuin n. 20 senttiin. Ja sitä lankaa (Katian Topolino -vaaleanpunainen mohairsekoite), ei tunnu enää löytyvän... No, pingotus toivon mukaan pidentää huivia vielä sopivasti.

Ai niin, ostin ompelukoneen, josta olen haaveillut jo pitkään! Se on ihan tavallinen, löytyy suora ommel, siksak, muutama jousto-ommel ja napinläpi, muuta mä en tarvitsekaan.

Listalla on heti monta juttua, joita pitäis ommella. Ainakin vuori kesällä virkattuun laukkuun ja Suvista neulottu toppi kaipais tuunausta, sille kävi pesussa just niin kuin pelkäsin, eli se lyheni ja leveni. Ainoa tapa saada siitä vielä käyttökelpoinen on kaventaa reunoista pari senttiä. Saa nähdä miten onnistuu, ainakaan pahemmaksi se ei voi mennä...

2 kommenttia:

emilia kirjoitti...

Saaks udella, minkä merkkisen koneen ostit? Mulla on kanssa ollu tässä pitkäaikaisena suunnitelmana ompelukoneen osto ja muutama pennonen ihan sitä varten säästössä. Ihan siis tuollaista peruskonetta kanssa olen haaveillut.

Jenni kirjoitti...

Juu, saa udella :)
Merkki on Yamata, valmistetaan kuulemma Husqvarnan (miten se kirjoitetaankaan?) tehtaalla. Ainakaan vielä ei ole moitittavaa löytynyt ja koneeseen sai vuoden takuunkin.