tiistaina, heinäkuuta 18, 2006

Eipä ole tullut päivieltyä blogia aikoihin, joten lienee parasta pitää pieni selittelytuokio... Olen lomaillut maalla ja unohtanut kaikki, tai ainakin likimain kaikki neulejutut... Sen sijaan olen poiminut ja säilönyt mansikoita, hoitanut tomaatteja kasvihuonessa, tehnyt heinätöitä, sekä saunonut :) Eli kaikkea oikein rentouttavaa, ihanaa ja etenkin jotain aivan muuta kuin oikeasti oikeissa töissä teen.

Sain kyllä pienen inspiraation lankojen värjäykseen! Molemmat mummuni ovat värjäilleet itse kasviväreillä lankoja ja päätinkin jatkaa sukupolvien perinteitä, saa nähdä mitä tästä tulee!

Lainasin jo värjäyskirjaa toiselta mummultani ja lueskelin sitä eilen iltalukemisina. Tänään sitten lähdin innolla ostamaan puretusaineita ja lankaa. Apteekki oli auki, joten sain alunaa ja kuparivihtrilliä, mutta Virtain Villa olikin kesälomalla ja suljettuna :( Hätäpäissäni ostin sitten Nallea, mitenkähän mahtaa villa-polyamidi-sekoitus värjääntyä? Menen nyt keräilemään koe-erää varten kasveja ja testailen vielä tänään miten käy, pitäkää peukkuja, että väri tarttuisi!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Peukut on pystyssä, kerrohan sitten miten kävi! Kasveista saa niin kauniitä värejä, että tekis mieli itsekin koittaa, mutta jonkinlaisen opaskirjan kyllä ensin tarttisin minäkin, ja sitä aikaa...